Ciasteczka Czekoladowo-Pomarańczowe

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasteczek czekoladowo-pomarańczowych. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 704 smakoszy i kucharzy. Mieszanka łyżek cukru granulowanego, masło, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak czekolada zanurzona żurawina pomarańczowy ciasteczka kruche, Czekolada Zanurzona Kardamon Pomarańczowy Paleo Kruche Ciasteczka, oraz Ciasteczka Żurawinowo-Pomarańczowe Kruche.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem.
Mąkę, proszek kakaowy i sól przesiać w misce. (Nie pomijaj tego kroku, ponieważ kakao w proszku ma tendencję do zbrylania się. Chcesz, aby suche składniki przesiane, aby zapewnić delikatne ciastko.) Odstawić.
Zrób ciasto na ciastka: ubij masło i cukier razem na średniej prędkości w mikserze przez 5 minut, upewniając się, że zeskrobujesz boki i dno w razie potrzeby.
Dodać skórkę wanilii i pomarańczy i mieszać przez 30 sekund.
Dodać około połowy mieszanki mąki i wymieszać na niskiej prędkości. Zeskrobać dno i boki i dodać resztę mieszanki mąki.
Po włączeniu wymieszać ze średnią prędkością przez 2 minuty.
Rozwałkuj ciasto ciasteczkowe:
Ułożyć arkusz pergaminu i umieścić ciasto na nim. Przykryj innym arkuszem papieru pergaminowego i rozwałkuj do grubości 1/4 cala wałkiem do ciasta. (Można również lekko mąki miejsca pracy, ale uważam, że moja metoda znacznie łatwiejsze, czystsze, a kruche utrzymuje teksturę piaszczystej nie zbierając dodatkową mąkę.)
Może się okazać, że ciasto staje się zbyt miękkie. Jeśli tak, umieść go w zamrażarce na dziesięć minut, aby utwardzić go przed kontynuowaniem toczenia lub cięcia. (Ciasto jest bardzo trudne do pracy, gdy jest miękkie.)
Pokroić w pożądane kształty i umieścić na blasze do pieczenia o 1-cal od siebie.
Piec w temperaturze 325 ° F przez 13-15 minut, obracając patelnie w połowie pieczenia. Może być trudno powiedzieć, kiedy te ciasteczka są gotowe, więc kiedy pachną jak świeżo upieczone ciasteczka, a krawędzie są lekko jędrne, ale nadal dają trochę, a następnie rozważyć je zrobić (wystarczy, że trochę osądu z twojej strony).
Wyjmij Patelnie i pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na minutę lub dwie przed przejściem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kruche ciasteczka można łączyć z kremowym Sherry, Maderą i Prosecco. Słodkie szampańskie Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciastek, słodką śmietankową sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do ciastek z orzechami. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "