Ciasteczka czekoladowo-orzechowe
Ciasteczka czekoladowo-orzechowe wymagają około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis jest dla 30 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 125 kalorii . Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, brązowy cukier, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Cacao-Pecan Shortbread Cookies , Old-Fashioned Oatmeal Raisin Pecan Cookies i Chocolate Pecan Mint Roll .
Instrukcje
W małej misce ubij masło i serek śmietankowy, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj mąkę; dobrze wymieszaj. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż będzie łatwo się nią posługiwać.
W małej misce ubij jajko, masło, wanilię, brązowy cukier i sól, aż będą gładkie; odstaw. Uformuj ciasto w trzydzieści 1-calowych kulek; dociśnij do dna i boków natłuszczonych foremek na muffiny.
Umieść czekoladowego całusa w każdej filiżance. Napełnij każdą łyżeczką mieszanki brązowego cukru; posyp 1/2 łyżeczki orzechów pekan.
Piecz w temperaturze 325° przez 24-26 minut lub do momentu, aż ciasteczka będą gotowe. Lekko wciśnij drugi czekoladowy pocałunek w środek każdego ciasteczka. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły. Przechowuj w szczelnym pojemniku.