Ciasteczka Czekoladowe Marszczone
Czekoladowe ciasteczka marszczone mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 106 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, ekstrakt z wanilanu, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka Czekoladowe Marszczone, Ciasteczka Czekoladowe Marszczone, oraz Ciasteczka Czekoladowe Marszczone.
Instrukcje
Umieść czekoladę i olej w małym rondlu na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski; odstawić.
Umieść cukier i mieszaninę oleju czekoladowego w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i wymieszaj na średniej prędkości, aż do połączenia (konsystencja będzie piaszczysta), około 2 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką. Powrót miksera do średniej prędkości i dodać wanilię i jajka 1 na raz, pozwalając każdemu całkowicie włączyć przed dodaniem następnego, o 2 1/2 łącznie minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła. Na niskiej prędkości, dodać mieszaninę mąki i wymieszać, aż tylko włączone, zatrzymując się raz zeskrobać po bokach miski i wiosło, o 1 minuta łącznie. (Ciasto będzie ciekłe jak ciasto.) Zeskrobać boki miski i przykryć folią. Przechowywać w lodówce ciasto do firmy, co najmniej 2 godziny lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż 2 Stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie. Linia 2 blachy do pieczenia z silikonowymi matami do pieczenia lub pergaminem; odstawić.
Cukier puder ułożyć na talerzu lub w płytkiej misce.
Rozwałkuj ciasto na 1-calowe kulki (po około 1 łyżce stołowej każda), wrzuć je do cukru i zwijaj do całkowitego pokrycia.
Umieść 15 kulek 2 cale od siebie na każdej z przygotowanych blach do pieczenia. (Schłodzić pozostałe ciasto.)
Piec przez 5 minut, a następnie obrócić arkusze z przodu do tyłu i od góry do dołu i kontynuować pieczenie, aż krawędzie ciasteczek są ustawione, ale szczyty są jeszcze trochę miękkie, o 5 minut więcej dla miękkich, żucia ciasteczka lub 7 minut więcej dla chrupiące ciasteczka.
Przenieś ciasteczka do drucianego stojaka i całkowicie ostudź.
Niech blacha do pieczenia ostygnie całkowicie przed powtórzeniem z pozostałym ciasta (można ponownie użyć pergaminu). Ciasteczka mogą być przechowywane w szczelnym pojemniku przez 3 do 4 dni.