Ciasteczka czarno-białe
Czarno-białe ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasteczka czarno-białe, Ciasteczka czarno-białe, oraz Ciasteczka Czarno-Białe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić w misce. Wymieszać razem maślankę i wanilię w filiżance.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty, o 3 protokół, następnie dodać jajko, ubijając, aż dobrze połączone.
Wymieszać w mieszaninie mąki i maślanki mieszaniny na przemian w partiach z małą prędkością (skrobanie w dół strony miski od czasu do czasu), zaczynając i kończąc mieszaniną mąki.
Wymieszać na gładką masę.
Łyżka 1/4 filiżanki ciasta o 2 cali od siebie na masle dużym blasze do pieczenia.
Piec w środku piekarnika, aż szczyty są dmuchane i blady złoty, a ciasteczka wiosna z powrotem po dotknięciu, 15 do 17 minut.
Przenieść metalową szpatułką do stelaża i schłodzić (szybko schłodzić), około 5 minut.
Wymieszać cukier, syrop kukurydziany, sok z cytryny, wanilia i 1 łyżkę wody w małej misce, aż będzie gładka.
Przełóż połowę lukru do innej miski i wymieszaj z kakao, dodając więcej wody, 1/2 łyżeczki na raz, do cienkiej do tej samej konsystencji co biały lukier.
Obróć ciasteczka płaskie boki do góry, a następnie rozłóż biały lukier na połowę każdego z nich i czekoladę na drugą połowę.
* Jeśli możesz wytrzymać czekanie, ciasteczka smakują lepiej, jeśli są chłodzone bez chłodzenia.