Ciasta z wędzonym łososiem i dorszem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 28 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, szczypiorek, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, oraz Ciasto z komosą ryżową z wędzonym łososiem.
Instrukcje
Przekrój ziemniaki widelcem na całej powierzchni, następnie umieść w kuchence mikrofalowej i gotuj przez 2 minuty. Odwróć ziemniaki i gotuj przez dodatkowe 2 minuty. Kontynuuj ten proces, aż ziemniak będzie miękki (w przypadku większości ziemniaków russet zajmuje to od 6 do 8 minut.)
Wyjąć z piekarnika i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, a następnie delikatnie odkleić skórę nożem.
Umieścić ziemniaki w osobnej misce i zacieru widelcem do miękkości i puszystości. Płatki wędzonego łososia na kawałki wielkości kęsa i umieścić w misce z ziemniakami.
Włożyć dorsza, liście laurowe i tymianek na średniej patelni i przykryć wodą. Doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić rybę na 10 minut. Po 10 minutach delikatnie wyjąć dorsza i umieścić w misce z łososiem i ziemniakami. Wyrzucić wodę i zioła.
Używając rąk delikatnie wrzucić ziemniaki i ryby próbuje rozbić ryby się jak najmniej, ale osiągnięcie dość jednorodnej mieszaniny.
Dodać szczypiorek i majonez, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać żółtka. Złóż tylko do momentu, aż mieszanina utrzyma się razem, a następnie uformuj mieszaninę w 8 równomiernych ciast. Umieść ciasta na talerzu i przykryj folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do nocy.
Gdy ciasto wystygnie, umieścić ubite jajko w jednej misce, a bułka tarta w innym. Pracując pojedynczo, zanurz ciasto w jajku, obracając się do płaszcza, a następnie w bułce tartej, obracając się do płaszcza.
Podgrzać 2 do 3 łyżki oleju roślinnego w dużej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej na średnim ogniu, aż do połysku.
Dodaj 4 ciasta na patelni i gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, o 3 protokół. Odwróć ciasto i kontynuuj gotowanie, aż druga strona będzie złota, o 3 minuty dłużej.
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i doprawić solą. Utrzymuj ciepło podczas gotowania pozostałych ciast, używając dodatkowego oleju w razie potrzeby.
Podawać natychmiast z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.