Ciasta ryżowe z szynką i groszkiem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 355 kalorii, 17g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Jeśli 1,09 zł za porcję spada w budżecie, ciasta ryżowe z szynką i groszkiem mogą być świetne bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis od Serious Eats ma 35 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ryż, cebula, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki z dzikim ryżem i brązowym ryżem z pieczoną warzywną Ragù, Sałatka Z Zimnego Groszku, oraz Makaron z papryką cukrową i marchewką soba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego w średniej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać szynkę i gotować, ciągle mieszając, aż szynka będzie chrupiąca, o 5 protokół.
Wyjąć szynkę z patelni i umieścić w dużej misce.
Dodaj cebulę na patelnię i gotować, aż cebula będzie miękka i zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Przełożyć do miski z szynką.
Dodać ryż, groszek, pasta pomidorowa i płatki czerwonej papryki do mieszaniny szynki i wymieszać, aż wszystkie składniki są równomiernie włączone. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie dodać ubite jajko i wymieszać, aż jajko będzie pełne.
Używając rąk, uformuj mieszankę ryżu na 8 równomiernie wielkości kulek.
Rozgrzać kolejną łyżeczkę oleju roślinnego w średniej patelni non-stick na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać połowę ciast ryżowych i gotować, aż brązowy z jednej strony, o 4 protokół. Flip i gotować, aż druga strona jest rumiane, o 4 minut dłużej. Powtórz z pozostałymi ciastami i podawaj na gorąco przyozdobione szalotkami.