Ciasta Risotto z orzeszkami piniowymi
Risotto z orzeszkami piniowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 208 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto pomidorowe z orzeszkami piniowymi, Risotto Szparagowe Z Orzeszkami Pinii, oraz Risotto Z Radicchio, Sułtankami I Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę i bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać grzyby i posiekaną cebulę, i smażyć przez 5 protokół.
Dodaj ryż i gotuj przez 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać 1/2 szklanki mieszanki bulionu i gotować, aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, stale mieszając.
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut).
Wyjąć mieszaninę ryżu z ognia i wymieszać z pietruszką, orzeszkami pinii, solą i pieprzem.
Rozprowadzić mieszaninę ryżu na blasze do pieczenia i schłodzić przez 20 minut. Podzielić mieszaninę na 8 równych porcji, kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty. Dredge paszteciki w mączce kukurydzianej.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 4 paszteciki i gotuj przez 4 minuty. Ostrożnie obrócić paszteciki; gotować przez 4 minuty lub aż do całkowitego ogrzania. Powtórz procedurę z 1 łyżką oleju i 4 pasztecikami.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.