Ciasta Krówkowe Mocha
Mocha Fudge Cakes może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dodatki: lody kawowe, likier kawowy, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Mocha Fudge Bundt z polewą Mocha Fudge, Mocha Fudge, oraz Ciasto Z Krówkami Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smar 6 (1-szklankowy) ramekinów lub Pucharów sufletowych. Spody linii papierem pergaminowym (3-calowe naboje) i papierem smar. Odstawić.
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub kuchence mikrofalowej W Wysokiej 1 1/2 minuty lub do gładkiej, mieszając dwa razy.
Umieść granulki kawy rozpuszczalnej w małej misce.
Dodać gorącą parzoną kawę i wymieszać do rozpuszczenia. Wymieszać z likierem kawowym. Ubij masło i 3/4 szklanki plus 2 łyżki cukru w oddzielnej misce ze średnią prędkością za pomocą miksera elektrycznego.
Dodać żółtka i wymieszać, aż do wymieszania, skrobanie w dół boki miski.
Dodać roztopioną czekoladę i wymieszać.
Dodaj mieszankę kawy, sól koszerną i mąkę, mieszając, aby połączyć.
Czyste ostrza miksera. W osobnej misce ubijaj białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż staną się spienione. Stopniowo dodawać pozostałe 2 łyżki cukru i ubijać do średnio miękkich szczytów. Złożyć mieszaninę białka jaja do mieszaniny czekolady, jedna trzecia na raz. Podziel ciasto między przygotowane ramekiny, wypełniając każde trzy czwarte pełne.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut. Obróć patelnię i piec 10 do 12 minut więcej lub aż ciasta wzrosną nieco powyżej obręczy ramekin i topy czuć zestaw, ale lekko miękkie w środku.
Wyjąć z piekarnika i delikatnie uruchomić mały nóż wokół ramekins poluzować ciasta.
Ostudzić 5 minut (ciasta spadnie lekko), i ponownie poluzować z ramekins.
Niech ostygnie całkowicie.
Poluzuj ciasta w pełni, wyciągnij do ręki, Usuń pergamin i umieść pionowo na poszczególnych talerzach. Doprawić gałką lodów kawowych.