Ciasta krabowe z majonezem koperkowym
Przepis ciasta krabowe z majonezem koperkowym mogą być wykonane w około 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. Ta przystawka ma 341 kalorii, 20g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, dymkę, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 83%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasta krabowe z majonezem z czerwonej papryki, Ciasta krabowe z majonezem z czerwonym Chili, oraz Ciasta krabowe i Curry majonez z sałatką jabłkową.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy na dużej patelni z osoloną wodą przez około 15 minut, odcedzamy, następnie wracamy na patelnię i pozostawiamy do wyschnięcia na około 5 minut. Mash, następnie pozostawić do ostygnięcia.
W dużej misce wymieszać mięso krabowe, kapary, dymkę, skórkę z cytryny i połowę soku z połową koperku. Wymieszać puree ziemniaczane z odrobiną przyprawy, a następnie uformować na 12 gładkich okrągłych placków.
Przełożyć je na talerz i włożyć do lodówki na 20 minut, aby się ujędrniły.
Aby zrobić majonez koperkowy, wymieszać majonez z pozostałym sokiem z cytryny i koperkiem. Włóż to do lodówki na później.
Mąkę, jajko i bułkę tartą wyłożyć na 3 osobne talerze. Placki krabowe posypać mąką, następnie zanurzyć w jajku i na koniec obłożyć bułką tartą.
Dodać wystarczającą ilość oleju słonecznikowego do płytkiej patelni, aby uzyskać około 1 cm z boku.
Podgrzej olej, a następnie ostrożnie wsuń ciastka krabowe; być może będziesz musiał to zrobić partiami. Gotować przez około 3 min z każdej strony, aż będą chrupiące i złociste.
Osuszyć na papierze kuchennym. W tym momencie możesz wrzucić ciastka krabowe do piekarnika, aby się ogrzały lub podawać od razu z majonezem koperkowym i dodatkowymi klinami cytrynowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling
Krab można połączyć z Chardonnay, Pinot Grigio i Riesling. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepłe kraby (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.