Ciasta Cytrynowe
Ciasta cytrynowe wymagają ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 61 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Mini ciasto cytrynowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego (niskowęglowodanowe i bezglutenowe), Limoncello i Meyer Lemon Sabayon z chrupiącymi ciastami Macadamia i kandyzowaną skórką cytrynową, oraz Potrójne cytrynowe Ciastka Dla Dzieci z kremem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka 2 (8 1/2 przez 4 1/4 przez 2 1/2 cala) Patelnie bochenkowe.
Śmietanę masło i 2 szklanki cukru granulowanego w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, kluczem do wspaniałych ciast jest bicie masła i cukru, aż mieszanina będzie lekka i puszysta, około 5 minut. Z mikserem na średniej prędkości dodać jajka, (rozbić jajka do naczynia przed dodaniem do ciasta, aby uniknąć złych jaj lub muszli w cieście) 1 na raz, i skórka z cytryny. Przesiać razem mąkę, aby upewnić się, że nie ma grudek, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól w misce. Osobno połączyć 1/4 szklanki soku z cytryny, maślanki i wanilii.
Na przemian dodajemy mąkę i maślankę, zaczynając od mąki i kończąc. Równomiernie podzielić Patelnie, wygładzić blaty i piec przez 45 minut do 1 godziny, aż tester ciasta wyjdzie czysty.
W małym rondelku ugotować 1/2 szklanki cukru granulowanego z 1/2 szklanki soku z cytryny i gotować na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Gdy ciasto jest gotowe, ostudzić przez 10 minut, odwrócić je na stojaku ustawionym na tacy i łyżką syrop cytrynowy na ciastach. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia ciasta.
W przypadku glazury połącz cukier cukierniczy i sok z cytryny w misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.
Wlać na wierzchy ciasta i pozostawić glazury, aby mżeć po bokach.
Aby zamrozić te ciasta, przygotuj je z wyjątkiem glazury. Owinąć je dobrze w folię i zamrozić. Gdy będziesz gotowy do użycia, rozmrażaj i glazuruj.