Ciambela
Potrzebujesz lacto ovo wegetariańska przystawka? Ciambela może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 674 kalorii, 13g białka, oraz 27g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za $4.39 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ekstrakt z migdałów, mąkę, jeżyny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 58%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciambela z letnim kompotem jagodowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W średnim rondlu połącz jagody, sok z cytryny i 3 łyżki cukru.
Umieść na średnim ogniu i gotuj, aż się zagotuje, około 5 do 6 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść mąkę, 1/2 szklanki cukru i proszek do pieczenia w robocie kuchennym i szybko zmiksuj.
Dodaj zimne masło i szybko pulsuj, aż masa będzie przypominać drobną bułkę tartą. W osobnej misce ubij jajko, ekstrakt z migdałów i mleko na gładką masę. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj płyn na raz i zmiksuj 10 do 15 sekund, aż składniki utworzą kulkę.
Wyjmij ciasto z procesora na dobrze posypaną mąką deskę do krojenia.
Uformuj ciasto w kłodę o długości około 14 cali i okrągłej 1 1/2 cala. Nasmaruj blachę do ciastek pozostałą 1 łyżką masła i połóż kłodę w rundzie pośrodku.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na jasnozłoty kolor, około 30 do 35 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozwól, aby kłoda ciasta ostygła do temperatury pokojowej.
Pokroić w plastry o grubości około 1 cala. Posyp każdy plasterek 2 łyżkami kompotu jagodowego i podawaj.