Chłodzenie Raita
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Chłodzenie Raita może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 27 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, grecki jogurt, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ogórek Raita: Chłodzenie Curry Relief, palak raitan lub easy szpinak raita / raita s, oraz cebula raita, jak zrobić cebulę raita | pyaaz ka raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zebrać strzępy; wycisnąć nadmiar wody.
Przenieść ogórek do średniej miski.
Wymieszać pozostałe składniki. Dip można wykonać do 6 godzin wcześniej i schłodzić, przykryć folią. Wierzch przed podaniem z rozdartymi liśćmi mięty.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)]()
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.