Chuzos de Pollo con tocineta (szaszłyki z kurczaka i boczku)

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać chuzos de Pollo con tocineta (szaszłyki z kurczaka i boczku) spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorii. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 136 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, cebulę, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Estofado de Pollo con tocineta (gulasz z kurczaka z boczkiem), Roladki z kurczaka z boczkiem nadziewane śliwkami (Envueltos de Pollo, Tocineta y Ciruela), oraz Szaszłyki wołowe (Chuzos de Res) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć olej, czosnek, kolendra, cebula, scallion, kminek, sól i pieprz. Wymieszać z kurczakiem. Przykryć i marynować w lodówce przez około 3 godziny lub przez noc.W międzyczasie rozgrzej grill gazowy.
Umieścić całe drewniane szaszłyki w wodzie i odstawić na co najmniej 30 minut.Gdy grill jest gorący, odcedzić szaszłyki. Kawałki kurczaka owiń boczkiem i nawlecz na szaszłyki, aby boczek był zabezpieczony.Wyreguluj kratkę tak, aby palniki permimetryczne pozostały włączone, a palniki na środku kratki były wyłączone lub podobną konfigurację (postępuj zgodnie ze wskazówkami tak ściśle, jak to możliwe, jeśli nie używasz kratki gazowej).
Umieść szaszłyki na obwodzie stojaka grillowego bezpośrednio nad płomieniem. Grill, obracając szaszłyki raz lub dwa razy, aż kurczak jest rumiany, w sumie około 5 minut.Przenieś szaszłyki na środek stojaka grillowego, aby nie znajdowały się bezpośrednio nad płomieniem. Przykryć grill i gotować, obracając szaszłyki od czasu do czasu, aż kurczak jest nieprzezroczysty w całym i soki uruchomić jasne, 10 do 15 minut więcej.
Przełóż szaszłyki na talerz lub pojedyncze talerze i podawaj z klinami limonki i ulubionymi warzywami.