Chutney żurawinowo-Morelowy
Chutney żurawinowo-Morelowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jabłecznik, sól, paprykę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 26%. Podobne przepisy to Chutney Żurawinowo-Morelowy, Chutney żurawinowo-Morelowy, oraz Morelowa Szynka Glazurowana Z Chutneyem Żurawinowym.
Instrukcje
W dużym rondlu, doprowadzić wszystkie składniki do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut. (Nie trzeba rozmrażać mrożonej żurawiny, wystarczy gotować dłużej.)
Usunąć i wyrzucić laskę cynamonu. Chłodną mieszaninę do temperatury pokojowej i przechowywać, szczelnie przykryte, w lodówce, gdzie będzie zagęścić.
Chutney podawać schłodzony lub w temperaturze pokojowej. (Chutney można zrobić i przechowywać w lodówce, do 2 tygodni wcześniej.)