Chutney Żurawinowo-Gruszkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Chutney żurawinowo-gruszkowy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jalapeño, żurawiny, złote rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chutney Gruszkowo-Żurawinowy, Chutney żurawinowo-gruszkowy, oraz Chutney Żurawinowo-Gruszkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie i pikantne ciepło w tym pikantnym chutney sprawia, że idealnie nadaje się do pieczonego indyka. Świetnie sprawdza się również na kanapkach z indykiem.
W dużym rondlu podgrzej żurawinę, brązowy cukier i 2 szklanki wody na średnim ogniu do wrzenia. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zacznie pękać i uwalniać soki, około 10 minut.
Dodaj gruszki, jalapeo, rodzynki i sok z limonki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Zdjąć z ognia. Super. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni wcześniej.