Chutney z jabłkami i pomidorami
Chutney z jabłkami i pomidorami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje $1.7 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Mieszanka wody, nasiona gorczycy, ocet słodowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chutney z zielonych pomidorów i jabłek, Cebula pomidor Czerwony Chutney-Czerwony Chutney dla Idli Dosa-łatwy Chutney s, oraz Chutney pomidorowy, jak zrobić Chutney pomidorowy.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść jabłka i wodę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować 25 minut, lub aż jabłka będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby, aby jabłka gotowały się na wolnym ogniu.
Owinąć nasiona gorczycy w gazę i umieścić z jabłkami.
W rondlu wymieszaj pomidory, cebulę, czosnek, sułtanki, cukier, curry, pieprz cayenne, sól i ocet. Mieszać do rozpuszczenia cukru.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 godziny, mieszając od czasu do czasu, aż gruby chutney pozostaje.
Usunąć i wyrzucić owinięte nasiona gorczycy. Chutney zamknąć w sterylnych pojemnikach do podania.