Chutney z Fig i pistacji

Chutney z Fig i pistacji
Chutney z fig i pistacji to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przyprawa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 175 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz figi, pomarańczowe paski skórki, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Chutney Chicken & Pistachio Salad, Sates krewetki z przyprawami pistacjowy Chutney, oraz Marokańskie przyprawione hamburgery jagnięce z morelowo-pieprzowym Chutney + pistacjowe Pesto Feta.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 11 składników w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odkryć i dusić dodatkowe 30 minut lub aż owoce są miękkie i płyn jest lekko syropy, mieszając od czasu do czasu. Skórkę pomarańczową wyrzucić; ostudzić. Wymieszać z pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn