Chutney z Fig balsamicznych z prażonymi winogronami

Chutney z Fig balsamicznych z prażonymi winogronami
Balsamiczny Chutney figowy z prażonymi winogronami może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 433 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka grubej soli koszernej, oliwki, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Chutney Z Fig Balsamicznych Z Prażonymi Winogronami, Kiełbasa pieczona balsamicznie i winogrona z Linguine, oraz Rozmarynowo-balsamiczne-pieczone winogrona i oliwki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść winogrona na obramowanej blasze do pieczenia. Wymieszać z 1 łyżeczką oleju. Pieczeń aż lśniące i pulchne, o 10 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę (tylko część pomarańczową) z pomarańczy w długie paski. Cienko pokroić paski wzdłuż. Sok pomarańczowy. Środek 1/3 szklanki (rezerwa pozostałego soku do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
4
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać czosnek; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodaj 2 szklanki wody i torebki herbaty. Zwiększyć ciepło; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
WodaWoda
7
Usuń torebki herbaty, ściskając, aby uwolnić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
8
Dodaj figi do patelni; przykryj. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu, aż figi będą miękkie, około 10 minut. Odsłonić patelnię; gotować, aż płyn zmniejszy się prawie do szkliwa i tylko pokrywa dno patelni, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia. Wymieszać pozostałe składniki. Złóż winogrona, sok i skórkę. Chochla do słoików. Super. Cover; chill. DO AHEAD: można zrobić 1 miesiąc wcześniej; delikatnie Potrząsać słoiki od czasu do czasu. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
SokSok
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia15
Magazyn