Chutney Ratatouille

Chutney Ratatouille
Chutney Ratatouille może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Jeśli masz mieszankę pieprzu, chili, gorczycy i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 72%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz saunth chutney lub Sonth Chutney / słodki tamaryndowy chutney.

Instrukcje

1
Paprykę, bakłażany i cukinię pokroić na bardzo małe kawałki. Można je posiekać z grubsza i pulsować je w robocie kuchennym, jeśli chcesz. Pomidory obrać i posiekać. Cebulę drobno posiekać. Jabłka obrać, osuszyć i drobno posiekać. Umieścić wszystko w dużej szerokiej patelni z octem, 2 łyżki soli, musztardy i nasion kolendry, papryki i chili, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, następnie gotować na wolnym ogniu przez 25-30 minut, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wymieszaj cukier, aż się rozpuści, a następnie gotuj, aż chutney zgęstnieje i stanie się pulpy. Wlać do ciepłych, wysterylizowanych słoików (patrz końcówka, poniżej), zamknąć i zakleić etykietą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia16
Magazyn