Chutney owocowo-żurawinowy
Chutney z żurawiną i owocami wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 15 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis ma 338 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka złotych rodzynek, żurawiny, zmielonego ziela angielskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 32% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj Fruity Curried Chicken Salad , Fruity Yogurt Parfait i Gluten-Free Fruity Crumble , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier, sok żurawinowy, ocet, imbir i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2 minuty lub do rozpuszczenia się cukru.
Dodaj żurawinę, pomarańcze, jabłko, porzeczki, morele i skórkę pomarańczową. Zagotuj ponownie. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 45 minut lub do zgęstnienia, mieszając od czasu do czasu. Ostudź do temperatury pokojowej.
Przełożyć do miski, przykryć i odstawić do lodówki do schłodzenia.