Chutney Morelowo-Cytrynowy
Chutney morelowo-cytrynowy wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać nasiona gorczycy, kolendry, cytryny i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Chutney Morelowy, Chutney Morelowy, oraz Chutney Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz cytrynę. Z obieraczką do warzyw, pare żółtej skóry z cytryny i drobno posiekać. Nożem odetnij i wyrzuć biały rdzeń. Grubo posiekać cytrynę, odrzucając nasiona. W 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia 1 szklanka wody, Skórka z cytryny, posiekana cytryna (z sokiem), suszone morele, cukier, mielony świeży imbir, nasiona kolendry, nasiona gorczycy i gorące płatki chili. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Odkryć i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż większość cieczy jest wchłaniana, 10 do 12 minut.
Dodaj sól i sok z cytryny, do smaku. Super.
Podawać lub przykryć i schłodzić do 3 dni.