Chutney jabłkowy
Chutney jabłkowy wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis daje 3 porcje po 934 kalorie , 4 g białka i 1 g tłuszczu każda. Za 2,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup płatki papryki, rodzynki, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 495 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielu osobom naprawdę spodobał się ten dodatek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj Chutney jabłkowo-gruszkowy / kompot z daktyli , przepis na chutney pomidorowy i Chutney morelowy z imbirem i prażonymi migdałami, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Połącz jabłka, cebulę, imbir, sok pomarańczowy, ocet, brązowy cukier, nasiona gorczycy, płatki papryki i sól w dużym rondlu. Doprowadź mieszankę do wrzenia na średnio-wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj dalej, mieszając od czasu do czasu, przez 50 minut do 1 godziny, aż większość płynu wyparuje. Zdejmij z ognia i dodaj rodzynki.
Odstawić do ostygnięcia i przechowywać przykryte w lodówce do 2 tygodni.