Chutney jabłkowy

Chutney jabłkowy
Chutney jabłkowy wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis daje 3 porcje po 934 kalorie , 4 g białka i 1 g tłuszczu każda. Za 2,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup płatki papryki, rodzynki, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 495 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielu osobom naprawdę spodobał się ten dodatek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj Chutney jabłkowo-gruszkowy / kompot z daktyli , przepis na chutney pomidorowy i Chutney morelowy z imbirem i prażonymi migdałami, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Połącz jabłka, cebulę, imbir, sok pomarańczowy, ocet, brązowy cukier, nasiona gorczycy, płatki papryki i sól w dużym rondlu. Doprowadź mieszankę do wrzenia na średnio-wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj dalej, mieszając od czasu do czasu, przez 50 minut do 1 godziny, aż większość płynu wyparuje. Zdejmij z ognia i dodaj rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
RamięRamię
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
3
Odstawić do ostygnięcia i przechowywać przykryte w lodówce do 2 tygodni.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Magazyn