Chutney Imbirowo-Tamaryndowy (Inji Puli)

Chutney Imbirowo-Tamaryndowy (Inji Puli)
Chutney imbirowo-Tamaryndowy (Inji Puli) jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka imbiru, cukru turbinado, chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Imbir Chutney lub Inji Chutney / Przystawka do Idli Dosa, Wieprzowina Tamaryndowa z chutneyem ananasowo-imbirowym, oraz Tamaryndowy Chutney Date , słodki Tamaryndowy Chutney dla Chaat dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju kokosowego w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu (olej kokosowy ma bardzo niski punkt palenia, więc należy uważać, aby nie dopuścić do zbyt gorącego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać imbir i chile i gotować, mieszając, aż imbir zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
3
Zdjąć z ognia.
4
Rozpuścić koncentrat tamaryndowca w 1/2 szklanki gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju kokosowego na małej patelni ciężkiej na średnim ogniu, a następnie gotować nasiona gorczycy, aż zaczną pop i / lub włączyć szary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać płatki czerwonej papryki i curry liści (jeśli jest używany), pokrycie patelni natychmiast, i mieszać, aż liście curry są chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Liście CurryLiście Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać mieszankę przypraw do mieszaniny imbiru wraz z cayenne, asafetida i sól i gotować na średnim ogniu, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Dodaj płyn tamaryndowca i jagnięcinę i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż mieszanina stanie się nieco gęsta i syropowata, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
JaggeryJaggery
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * Chutney trzyma, schłodzone, 2 tygodnie. Przepłukać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn