Churros z Czekoladą
Churros z czekoladą może być właśnie europejskim przepisem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 osobom. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 2 g białka i 9 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i kup samorosnącą mąkę, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, które pomogą Ci upiec dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako tani deser. Ten przepis wypróbowało i polubiło 7 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 17%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Churros de Queso (Churros z serem), Churros con Chocolate i Churros con Chocolate.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Torebka do wyciskania wyposażona w dużą końcówkę dekoracyjną w kształcie gwiazdy
Przygotuj ciasto, podgrzewając wodę, cukier i sól w rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorące.
Dodaj mąkę na raz i energicznie mieszaj przez 1 minutę na ogniu, aby mieszanina wystygła.
Zdejmij z ognia i przenieś ciasto do miski miksera; miksować na małych obrotach, aż z ciasta przestanie wydobywać się para. Mikserem pracującym na średnim poziomie dodawaj jajka, jedno po drugim, mieszając całkowicie, aż uzyskasz błyszczącą, gładką konsystencję, zanim dodasz kolejne jajko, a następnie żółtko. Po każdym dodaniu zgarnij misę miksera gumową szpatułką.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego.
Wlej olej do dużego garnka o grubym dnie na głębokość 4 cali; podgrzać na średnim ogniu do 375 stopni F.
Aby usmażyć churros, ostrożnie wyciśnij ciasto z rękawa cukierniczego bezpośrednio nad olejem na kawałki o długości od 3 do 4 cali, odcinając ciasto na końcu nożem do masła i delikatnie wrzucając je na olej. Często obracaj za pomocą chińskiego sitka lub szczypiec, aż uzyskasz złoty kolor, około 3 minuty. Pracuj partiami, aby zapobiec przepełnieniu patelni i pozwól olejowi na ponowne podgrzanie do 375 stopni F pomiędzy każdą partią.
Odsącz churros na ręczniku papierowym, a następnie posyp cukrem, aby je pokrył, gdy są jeszcze ciepłe.
Rozpuść czekoladę w szklanej misce ustawionej nad garnkiem z ledwo gotującą się wodą. Ułóż curros na półmisku i podawaj z sosem czekoladowym. Cieszyć się!
Uwaga kucharza: Samorosnąca mąka sprawia, że churros są nieco lżejsze i bardziej puszyste, ale mąka uniwersalna sprawdza się dobrze. Wybierz swoją ulubioną czekoladę smakową; Uwielbiam smak pomarańczy i czekolady, a nawet czekolady z bekonem w tych churros!
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Tempranillo, Moscato Dasti, Grenache, Albarino
Churros w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i tempranillo. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "