Churros con Chocolate
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Churros con Chocolate. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 62g tłuszczu i w sumie 893 kalorii. Za 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, mąki, mielonego cynamonu i jajek. 131 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 43%. Churros con Chocolate, Churros con Chocolate, oraz Churros de Queso (ser Churros) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do ciasta: w małym rondelku wymieszaj mleko, masło i sól i podgrzej na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj mąkę i wymieszaj, aby połączyć. Przełóż na drewnianą łyżkę i gotuj ciasto, aż oderwie się od boków patelni i będzie miało lekko spocony połysk, 3 do 4 minut.
Przełóż ciasto do miski i ostudź przez 2 do 3 minut. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj jajka po 1 na raz. Nie dodawaj następnego jajka, dopóki ostatnie nie zostanie całkowicie połączone.
Umieść ciasto w torbie cukierniczej wyposażonej w dużą końcówkę w kształcie gwiazdki. Rezerwa.
Umieść 1 cal wody w małym rondelku i zagotuj.
W żaroodpornej misce wymieszaj czekoladę, śmietanę, masło i syrop kukurydziany.
Podgrzewaj, od czasu do czasu mieszając, aż czekolada się rozpuści, a wszystkie składniki dobrze się połączą.
Przykryj miskę folią i zdejmij rondel z ognia. Rezerwa.
W przypadku cukru cynamonowego: w torebce lub dużej misce wymieszaj cukier i cynamon
W dużym rondlu rozgrzać olej do 325 stopni F.
Wlej ciasto do gorącego oleju w patyczkach lub pożądanych kształtach (lubię trochę kręcić moje). Na początku może to być trochę trudne, ale zrozumiesz to. Smaż ciasto, aż będzie brązowe i chrupiące ze wszystkich stron, łącznie od 60 do 90 sekund, często obracając. Smażyć partiami.
Wyjmij churros z oleju, osusz na sekundę papierowe ręczniki, a następnie wrzuć cukier cynamonowy. Pamiętaj, aby to zrobić, gdy churros są jeszcze gorące.
Podawaj natychmiast, podczas gdy churros i rozpuszczona czekolada są ciepłe.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Tempranillo, Moscato Dasti, Grenache, Albarino
Cream Sherry, Port i Tempranillo to moje najlepsze typy na Churros. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "