Chunky 5 Spice Mus Jabłkowy
Chunky 5 przyprawa mus jabłkowy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka przypraw w proszku, brązowy cukier mocno, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chunky Applesauce, Chunky Applesauce, oraz Chunky Applesauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz 4 funty jabłek, następnie rdzeń i ćwiartkę każdego z nich. Możesz trzymać je w lekko zakwaszonej wodzie, aby nie stały się brązowe (utlenianie), jeśli chcesz. Ale nie jest to konieczne. W końcu to nic nie zmieni.Gdy będziesz gotowy, dodaj jabłka wraz z 3 filiżankami niefiltrowanego cydru jabłkowego do dużego garnka. Doprowadzić to do wrzenia, następnie przykryć garnek i obniżyć ogień do gotowania na wolnym ogniu.
Niech to gotować około 15 minut, a następnie dodać ¼ szklanki mocno zapakowany jasnobrązowy cukier, 1 łyżeczka soli koszernej i 1 łyżka chińskiego 5 przypraw w proszku. Prosty cynamon jest również dobrym rozwiązaniem. Ale podoba mi się głębia smaku w Chińskim 5 spice powder.Gotować przyprawę do mieszaniny innego 8 lub 10 protokół. Jabłka powinny stać się raczej miękkie i zacząć się rozpadać. Większość płynu również wyparowała.Uzyskaj dwie duże miski do mieszania i równomiernie podziel mieszankę jabłek między każdą miską.
Niech mieszanina ostygnie nieco przed przejściem.Używając blendera zanurzeniowego, puree zawartość jednej miski, aż będzie całkiem gładka.Przechodząc do drugiej miski jabłek, używając dużego widelca lub tylnej części drewnianej łyżki, rozbij te jabłka na kawałki. Użyj swojego osądu na temat tego, jak grube uważasz, że powinny być.
Zawartość jednej miski wlać do drugiej i dobrze wymieszać. Smak cukru i przypraw i dostosować w razie potrzeby.Przechowywać w szczelnym pojemniku tak długo, jak 5 dni.