Chude Francuskie Pieczywo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj chudego francuskiego chleba. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 5 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka bardzo ciepłej wody, mąki chlebowej, mąki chlebowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, Mały Ultra-Lekki Zdrowy Francuski Chleb Bochenek (Abm) Chleb Maszyna, oraz Lean-O Cioppino.
Instrukcje
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki, cukier, sól, i drożdże; wymieszać. Stopniowo dodawać wodę do mieszanki mąki, bijąc przy niskiej prędkości miksera elektrycznego. Pokonaj dodatkowe 2 minuty ze średnią prędkością. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej 1 1/4 szklanki mąki, aby miękkie ciasto.
Posypać 1 łyżkę mąki na powierzchni roboczej. Ciasto wyrabiać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 do 10 minut).
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Posypać pozostałą 1 łyżkę mąki na powierzchni roboczej. Dziurkować ciasto; obrócić na mąkę i zagnieść 4 lub 5 razy. Podziel ciasto na pół.
Rozwałkuj 1 porcję ciasta na prostokąt o wymiarach 15 x 7 cali.
Zwinąć ciasto, zaczynając od długiego boku, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i kończy się uszczelnieniem. Powtórz z pozostałym ciastem.
Umieścić bochenki, szew strona w dół, w 2 francuskie bagietki Patelnie pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem. Dodać 1/4-cala Głębokie rozcięcia po przekątnej na bochenki.
Umieść płytką patelnię zawierającą 1 cal wody na Dolnym stojaku piekarnika; umieść patelnie na bagietkę na górnym stojaku.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub aż bochenki będą złote.