Chrupki Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu
Ostry Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 1031 kalorii, 29g białka, oraz 78 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka kilku mielonych pieprzu, soli, sera pecorino romano i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ostry Zaklinacz: krewetki z jarmużem i Shiitakes, Ostry Zaklinacz: kapusta duszona z karmelizowaną cebulą, orzechami włoskimi i serem pleśniowym, oraz Zaklinacz: Słoik Cezara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Pokrojoną w kostkę pancettę układamy na dużej patelni. Smażyć na średnim ogniu, aż ładnie rumiane i gotowane przez, obniżenie ciepła, jeśli to konieczne, jak idziesz.
Usuń pancetta sitkiem lub łyżką szczelinową do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty i rezerwy.
Wylać wszystko, ale około 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę na patelnię i gotować, często mieszając, aż zacznie zmiękać, ale nie brązowy.
Dodać posiekany czosnek i gotować, mieszając, jeszcze minutę. Uważaj, aby nie spalić czosnku.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj dużą garść przygotowanego jarmużu na patelnię. Przykryć i gotować minutę lub dwie, aż lekko zwiędnie. Wrzucić do dystrybucji cebuli i czosnku, aby nie palić.
Dodać więcej jarmużu na patelnię przez garść. Gdy cały jarmuż jest na patelni, dodaj 1/4 szklanki wody i zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając do miękkości. Jeśli patelnia wyschnie, dodaj kilka dodatkowych łyżek wody, aby zapobiec poparzeniu.
Zdjąć z ognia i wymieszać w pancetcie.
Aby zrobić krem, rozbij jajka w dużej misce i ubijaj, aż się spienią.
Dodać mleko, śmietanę, sól i pieprz i ponownie ubijać, aż będzie bardzo Spieniony i dobrze połączony. Nie wstydź się trzepaczką-powietrze pomoże zapobiec spadaniu stałych składników na dno kremu podczas pieczenia quiche.
Aby złożyć quiche, delikatnie rozprowadź połowę mieszanki jarmużu na dnie ślepo upieczonej skorupy.
Polać pół kremu na wierzch i posypać połową startego sera. Powtórz z pozostałą mieszaniną jarmużu, kremem i serem.
Piec przez 90 minut (lub do 2 godzin, jeśli to konieczne), aż krem jest tylko ustawić, ale nadal lekko jigges, gdy mieszany. Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie schłodzić do całkowitego ostygnięcia.
Podawać na zimno przez plasterek.
Pikantne Ciasto Z Ciasta,
Pieczony Blind: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę, masło i sól połączyć w misce robota kuchennego wyposażonego w ostrze. Pulse do mieszania, aż większość mieszanki wygląda jak Gruboziarnisty posiłek, z kilkoma większymi kawałkami masła o wielkości grochu.
Przy uruchomionym silniku dodaj lodowatą wodę przez rurę zasilającą i bardzo krótko mieszaj, aby ją włączyć. Podnieś małą garść ciasta i delikatnie wyciśnij. Jeśli ciasto trzyma się razem, odwróć je na czystą, suchą powierzchnię roboczą. Jeśli nie, Dodaj więcej wody przez łyżeczkę do herbaty i pulsuj, aż to zrobi. Nie przepracuj ciasta, bo będzie ciężko.
Używając pięty dłoni, posmaruj ciasto do przodu na powierzchni roboczej w około 8 sekcjach, aby rozprowadzić masło. Pracując szybko, Zbierz ciasto w kształt tarczy, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut.
Wyjmij ciasto z lodówki, aby odpocząć na kilka minut. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej lub dwóch nakładających się arkuszy papieru pergaminowego rozwałkuj ciasto na niewielką grubość 1/4 cala. Powinno to sprawić, że koło będzie wystarczająco duże, aby pasowało do dna i boków formy pierścieniowej lub patelni z dużym zwisem (patrz zdjęcie tutaj).
Umieść formę pierścieniową lub ciasto na blasze do pieczenia i linię z pergaminem. Wrzuć ciasto do formy pierścieniowej lub patelni, upewniając się, że wyrównuje dno i boki bez przerw.
Wytnij i zarezerwuj kilka kawałków z zwisu, aby załatać wszelkie otwory, które powstają podczas ślepego pieczenia.
Wyłożyć ciasto arkuszem pergaminu i wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Usuń fasolę i pergamin, załatać wszelkie otwory z niektórych zarezerwowanych ciasta, i piec przez około 15 minut więcej, aż lekko rumiane. Jeśli pozostaną jakieś otwory, łataj pozostałym zarezerwowanym ciastem.