Chrupki serowe z solą i pieprzem (Gougères)
Need a wegetariańska przystawka? Sól i pieprz Chrupki serowe (Gougères) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, świeżo zmielony pieprz, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Gougères (Chrupki Serowe), Francuskie Chrupki Serowe (Gougères), oraz Gougeres (Francuskie Chrupki Serowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-Quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 1/2 szklanki wody i masła do pełnego wrzenia toczenia.
Wyjąć z ognia, dodać mąkę na raz i mieszać, aż mieszanina stanie się gładką, gęstą pastą bez grudek.
Dodawać po jednej czwartej ubitych jajek, energicznie mieszając po każdym dodaniu, aż ciasto nie będzie już śliskie. Wymieszać z serem i pieprzem.
Łyżka ciasta do dużego worka cukierniczego wyposażonego w gładką okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala. Rura w 48 równych kopców na dwóch gotowania pergamin pokryte lub masłem 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia. (Alternatywnie, upuść ciasto na arkuszach w lekko zaokrąglonych porcjach wielkości łyżki stołowej.)
Posypać każdy kopiec kilkoma ziarnami grubej soli morskiej.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400 do wyschnięcia i dobrze zarumienione, o 30 protokół.
Podawać na ciepło (patrz UWAGI).