Chrupki Ryżowe Złote
Golden Rice Crisps to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej sałatkowy, mieloną kurkumę, przyprawiony sos rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Dubliner Cheese & Cayenne Crisps with Golden Beet & Basil Salad, Chipsy ryżowe inspirowane Wietnamem, oraz Złoty Ryż Ananasowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą i kurkumę.
Dodać 1 szklankę wody (patrz uwagi) i mleko kokosowe, i ubijać, aby wymieszać. Wymieszać z zieloną cebulą.
Ustaw 12-calową nieprzywierającą patelnię (około 10 cali na dnie) na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj 1 łyżeczkę oleju i przechyl, aby pokryć dno.
Wymieszaj ciasto z mąki ryżowej, aby zmiksować.
Wlać 1/2 szklanki ciasta na patelnię na raz i przechylić patelnię, aby równomiernie pokryć całe dno.
Gotować, aż crpe jest rumiane i chrupiące na dnie, 3 do 5 protokół. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś do blachy do pieczenia o wymiarach 14 na 17 cali. Powtórz, aby ugotować 2 Więcej crpes, dodając jedną warstwę do arkusza jako gotowane (użyj 2 arkuszy).
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż crpes będą chrupiące, 8 do 12 minut.
Przenieść do stojaków do ostygnięcia.
Odłamać kawałki i zanurzyć w przyprawionym sosie rybnym do jedzenia.