Chrupki Rozmaryn Flatbread

Chrupki Rozmaryn Flatbread
Chrupiący rozmaryn Flatbread jest wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, oliwę z oliwek, rozmaryn plus 2 gałązki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Chrupiący rozmaryn parmezan Flatbread z rukolą i migdałami | bezglutenowe i bez ziarna, Rosemary Flatbread, oraz Rosemary Flatbread.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232° z ciężką blachą do pieczenia na półce w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszać mąkę, posiekany rozmaryn, proszek do pieczenia i sól. Zrób studnię w środku, następnie dodaj wodę i olej i stopniowo mieszaj do mąki drewnianą łyżką, aż ciasto uformuje się. Zagnieść ciasto delikatnie na powierzchni roboczej 4 lub 5 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
RozmarynRozmaryn
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ciasto podzielić na 3 kawałki i rozwałkować 1 kawałek (pozostałe kawałki przykryć folią) na arkuszu pergaminu w 10-calową okrągłą (kształt może być rustykalny; ciasto powinno być cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Lekko posmarować wierzch dodatkowym olejem i rozsypać na wierzchu małe skupiska liści rozmarynu, lekko dociskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Posypać solą morską. Przesuń okrągłe (jeszcze na pergaminie) na rozgrzaną blachę do pieczenia i piec, aż blady złoty i rumiane w miejscach, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Przenieść flatbread (wyrzucić pergamin) do stojaka do ostygnięcia, a następnie zrobić 2 więcej rund (1 na raz) na świeżym pergaminie(Nie olej lub sól, aż tuż przed pieczeniem). Rozbij się na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Płaski chleb można przygotować 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn