Chrupki Jabłkowo-Żurawinowe
Apple Cranberry Crisp może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 360 kalorii. Ten przepis bezmleczny przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 92 centy za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 157 fanów. Mieszanka mąki, mielonego cynamonu, płatków owsianych i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 35% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Podobne przepisy to Apple Cranberry Crisp, Cranberry Apple Crisp i Apple-Cranberry Crisp.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
W średniej misce wymieszaj płatki owsiane, brązowy cukier, mąkę i cynamon. Dodaj roztopiony tłuszcz piekarski i wodę, aż powstanie kruszonka.
W dużym rondlu wymieszaj sos żurawinowy i skrobię kukurydzianą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia. Wmieszaj jabłka.
Rozłóż w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 8 x 8 cali. Pokruszyć masę owsianą na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Crisp. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.