Chrupiący łosoś z sałatką z awokado

Chrupiący łosoś z sałatką z awokado
Chrupiący łosoś z sałatką z awokado to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sałatę bibb—duże liście rozdarte na kawałki, filety z łososia, majonez i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Salmon & crisp prosciutto salad, Brain Power Salad (Sałatka szpinakowa z łososiem, awokado i jagodami), oraz Sałatka z łososia i awokado.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, podrzucając często, aż złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
2
Przełożyć na talerz do ostygnięcia. W dużej misce ubić 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek z majonezem, sokiem z cytryny i sokiem pomarańczowym i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
Proszek żelatynowy żurawinowyProszek żelatynowy żurawinowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
3
Łososia osuszyć i doprawić solą i pieprzem. W bardzo dużej patelni nonstick, podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
4
Dodać stronę Skórki łososia w dół i gotować, aż chrupiące i złociste, o 6 protokół. Obrócić i gotować filety, aż tylko różowy w środku, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Przełożyć łososia na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Dodaj sałatę Bibb, awokado i orzeszki piniowe do dressingu i delikatnie wrzucić do herbu. Sałatkę ułożyć obok łososia i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata MaślanaSałata Maślana
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn