Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim

Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30 i pescatarian przepis ma 846 kalorii, 41g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na $7.07 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Mieszanka szparagów, ziaren pieprzu, filetów z łososia w środkowej części i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim, Chrupiące Garlicky Musztarda Pieczone Czerwone Ziemniaki, oraz Chrupiąca Sałatka z łososia z pieczonymi pomidorami Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Na dużej blasze do pieczenia, wrzucić razem ziemniaki, olej, sól i pieprz. Pieczemy w piekarniku do miękkości.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić je w cienkie plasterki.
Na dużej blasze do pieczenia wymieszać szparagi, olej, sól i pieprz. Wyciśnij sok z cytryny na szparagi, a następnie piecz w piekarniku do miękkości, około 5 minut. Zostaw włączony piekarnik.
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć ocet, estragon i pieprz i doprowadzić do duszenia. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1 łyżki stołowej. Odcedzić ocet przez sito o drobnych oczkach.
Ustaw metalową miskę na średnim rondlu z delikatnie gotującą się wodą (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Dodać żółtka i octu i gotować, ubijając stale, aby jajka nie mieszały się, aż żółtka będą puszyste i jasne w Kolorze.
Dodać klarowane masło w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając.
Zdjąć SOS hollandaise z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Obie strony filetów z łososia przyprawiamy solą i pieprzem.
W dużej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek do gorąca, ale nie palenie.
Dodać łososia, skórkę bokiem w dół, i sear aż złoty kolor brązowy. Odwróć łososia, przesmaż na około 10 sekund, a następnie natychmiast odwróć łososia, tak aby skóra była skierowana w dół.
Przełóż łososia do piekarnika, aby zakończyć gotowanie przez około 5 minut. Wycisnąć sok z cytryny na łososia.
Umieść filet z łososia na środku każdego z 4 talerzy. Ziemniaki i szparagi ułożyć obok łososia i skropić szparagi holenderskim sosem.
Szef kuchni, (C) © 2013 FOX
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.