Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim

Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim to pescatarian danie główne. Na $7.07 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 41g białka, oraz 63g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, pieczenie, klarowane masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć klarowane masło można śledzić to danie główne z Tarta Z Surową Czekoladą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim, Chrupiące Garlicky Musztarda Pieczone Czerwone Ziemniaki, oraz Chrupiąca Sałatka z łososia z pieczonymi pomidorami Cherry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Na dużej blasze do pieczenia, wrzucić razem ziemniaki, olej, sól i pieprz. Pieczemy w piekarniku do miękkości.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić je w cienkie plasterki.
Na dużej blasze do pieczenia wymieszać szparagi, olej, sól i pieprz. Wyciśnij sok z cytryny na szparagi, a następnie piecz w piekarniku do miękkości, około 5 minut. Zostaw włączony piekarnik.
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć ocet, estragon i pieprz i doprowadzić do duszenia. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1 łyżki stołowej. Odcedzić ocet przez sito o drobnych oczkach.
Ustaw metalową miskę na średnim rondlu z delikatnie gotującą się wodą (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Dodać żółtka i octu i gotować, ubijając stale, aby jajka nie mieszały się, aż żółtka będą puszyste i jasne w Kolorze.
Dodać klarowane masło w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając.
Zdjąć SOS hollandaise z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Obie strony filetów z łososia przyprawiamy solą i pieprzem.
W dużej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek do gorąca, ale nie palenie.
Dodać łososia, skórkę bokiem w dół, i sear aż złoty kolor brązowy. Odwróć łososia, przesmaż na około 10 sekund, a następnie natychmiast odwróć łososia, tak aby skóra była skierowana w dół.
Przełóż łososia do piekarnika, aby zakończyć gotowanie przez około 5 minut. Wycisnąć sok z cytryny na łososia.
Umieść filet z łososia na środku każdego z 4 talerzy. Ziemniaki i szparagi ułożyć obok łososia i skropić szparagi holenderskim sosem.
Szef kuchni, (C) © 2013 FOX
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.