Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy
Chrupiące ryby i grecki jogurt sos miętowy może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 27g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.71 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pod ręką maślankę, płatki pieprzu, miętę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy, Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym, oraz Greckie kotlety jagnięce i miętowy sos jogurtowy.
Instrukcje
W małej misce do mieszania, połączyć jogurt grecki, maślanka, 1 1/2 łyżki posiekanej świeżej mięty, czosnek, i płatki czerwonej papryki.
Ubijamy razem, doprawiamy solą do smaku. Ustaw w lodówce, aby schłodzić podczas przygotowywania ryby.Filety rybne opłucz w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami.
Każdy filet z przodu i z tyłu posypać lekko solą i pieprzem.Pogłębiać filety w mące lub bezglutenowej mąki, upewniając się, że filety są równomiernie i całkowicie pokryte cienką warstwą mąki.
Filety posypać z obu stron papryką.
Rozgrzać olej na patelni na średnim, aż będzie wystarczająco gorąco do smażenia.
Dodaj filety na patelni. Jeśli olej jest w odpowiedniej temperaturze, powinien pęcherzyków i skwierczeć evenlyno rozpryski lub popping. Nie tłocz patelni, to obniży temperaturę oleju i utrudni obracanie ryb. Być może trzeba smażyć partiami, aby nie zatłoczyć patelni.Smażyć rybę przez około 3 minuty z każdej strony, aż powłoka z obu stron będzie złotobrązowa i ryba zostanie ugotowana.Usmażone filety rybne Ustaw na podwójnej warstwie ręczników papierowych do osuszenia.
Podawać ciepłe filety rybne z chłodnym, kremowym sosem grecko-jogurtowo-miętowym.
Każdy filet udekorować odrobiną posiekanej świeżej mięty.
W razie potrzeby na każdym talerzu umieścić gałązkę świeżej mięty.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.