Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy

Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy
Chrupiące ryby i grecki jogurt sos miętowy może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 27g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.71 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pod ręką maślankę, płatki pieprzu, miętę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiący Sos Rybny I Grecki Jogurt Miętowy, Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym, oraz Greckie kotlety jagnięce i miętowy sos jogurtowy.

Instrukcje

1
W małej misce do mieszania, połączyć jogurt grecki, maślanka, 1 1/2 łyżki posiekanej świeżej mięty, czosnek, i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
świeża Miętaświeża Mięta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
2
Ubijamy razem, doprawiamy solą do smaku. Ustaw w lodówce, aby schłodzić podczas przygotowywania ryby.Filety rybne opłucz w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Każdy filet z przodu i z tyłu posypać lekko solą i pieprzem.Pogłębiać filety w mące lub bezglutenowej mąki, upewniając się, że filety są równomiernie i całkowicie pokryte cienką warstwą mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka BezglutenowaMąka Bezglutenowa
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4
Filety posypać z obu stron papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
5
Rozgrzać olej na patelni na średnim, aż będzie wystarczająco gorąco do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj filety na patelni. Jeśli olej jest w odpowiedniej temperaturze, powinien pęcherzyków i skwierczeć evenlyno rozpryski lub popping. Nie tłocz patelni, to obniży temperaturę oleju i utrudni obracanie ryb. Być może trzeba smażyć partiami, aby nie zatłoczyć patelni.Smażyć rybę przez około 3 minuty z każdej strony, aż powłoka z obu stron będzie złotobrązowa i ryba zostanie ugotowana.Usmażone filety rybne Ustaw na podwójnej warstwie ręczników papierowych do osuszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Podawać ciepłe filety rybne z chłodnym, kremowym sosem grecko-jogurtowo-miętowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Jogurt GreckiJogurt Grecki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Każdy filet udekorować odrobiną posiekanej świeżej mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
9
W razie potrzeby na każdym talerzu umieścić gałązkę świeżej mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn