Chrupiący półmisek jagnięcy z miodem i Mascarpone
Chrupiąca jagnięcina z miodem i Mascarpone może być właśnie głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 403 kalorie, 22g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz miód, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 8 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na dobry wynik spoonacular 59%. Spróbuj Miód i cytryna szkliwiony Stojak z jagnięciny, Regał jagnięcy z glazurą ancho-honey, oraz Półka jagnięca z miodowo-orzechową skórką podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub podgrzej grill gazowy lub węglowy.
Oliwa z oliwek skropić po obu stronach jagnięciny. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Grillować jagnięcinę przez 5 minut z każdej strony, aż zbrązowieje.
Ułożyć jagnięcinę na płytkiej patelni lub blasze do pieczenia i piec przez 25 minut średnio rzadko. Pozwól jagnięcinie odpocząć przez 10 minut przed krojeniem.
Do sosu: w małej misce połączyć creme fraiche, miód, kminek i miętę.
Dodać ser mascarpone i mieszać aż do połączenia. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Jagnięcinę pokroić między kościami na pojedyncze kotlety i podawać z sosem.