Chrupiący Pieczony "Smażony" Kurczak
Chrupiący pieczony "smażony" kurczak może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 43g białka, oraz 33g tłuszczu. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, papryka, płatki kukurydziane, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Chrupiąca bezglutenowa panierowana cukinia: pieczona lub smażona, Chrupiący Smażony Kurczak, oraz Chrupiący Smażony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Umieść stojak na patelni lub na blasze do pieczenia.
Kurczaka opłukać w zimnej wodzie; osuszyć. W szerokiej misce lub na talerzu doprawić mąkę solą i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pogłębiać każdy kawałek kurczaka przez mąkę, więc jest w pełni powlekane, dotknij o misce, aby strząsnąć nadmiar mąki i odstawić. Mąkę wyrzucić.
Oto część, którą dzieci lubią najbardziej: zmiażdżyć płatki kukurydziane, umieszczając je w dużej, zamykanej plastikowej torbie, ostrożnie naciskając torbę, aby wypchnąć powietrze. Uszczelnij worek (z jak najmniejszą ilością powietrza w środku) i przejedź płatki wałkiem do ciasta. Otwórz torebkę i wlej pokruszone płatki do szerokiej miski lub na talerz.
W dużej misce (wystarczająco duże, aby pogłębiać kawałki kurczaka), wymieszać maślankę, musztarda, pieprz cayenne, papryka i szałwia. Daj każdemu kawałkowi mąki z kurczaka dobrą maślankę do kąpieli, a następnie zwinąć w okruchy płatka kukurydzianego.
Ułóż kawałki kurczaka na stojaku i umieść w gorącym piekarniku. Gotować przez 15 do 20 minut, obniżyć ogień do 375 stopni i gotować przez kolejne 25 do 30 minut, aż gotowane przez i chrupiące. Soki powinny być jasne, gdy mięso jest Przekłute nożem.
Podawać z łatwymi zieleniami.
W porcji: kalorie 520; tłuszcz 22 g (Sat. 6 g; Mono. 9 g; Poli. 5 g); Cholesterol 136 mg; Sód 1040 mg; węglowodany 41 g; błonnik 1,5 g; białko 40 g
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj 2 funty obfite zielenie (escarole, cykoria, musztarda zieleni lub kombinacji, duże łodygi przycięte), lekko przykryć garnek i gotować do miękkości, 4 do 5 protokół.
Odcedzić zieleninę w durszlaku, a następnie ostudzić około 10 minut.
Skropić 3 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i sokiem z cytryny; doprawić solą i pieprzem.
W porcji: kalorie 130; tłuszcz 10,5 g (Sat. 1,5 g; Mono. 7,4 g; Poli. 1,2 g); Cholesterol 0 mg; Sód 27,5 mg; węglowodany 9 g; błonnik 7 g; białko 2,5 g