Chrupiący ogórek z cukinii
Chrupiący ogórek z cukinii wymaga około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 813 kalorii. Na 4,74 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która służy 1. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 321 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, musztardę w proszku, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Ogórek Z Cukinii, Rzodkiewki I Kalarepy, Ogórek cytrynowy / Nimboo kan Achar / Elumichai Oorugai / Nimmakayan Uragaya - łatwy Indyjski ogórek s, oraz Kurczak ogórkowy z frytkami czosnkowymi i pikantnym dipem ogórkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Cukinię cienko pokroić ostrym nożem, mandoliną lub ostrzem do krojenia na robocie kuchennym. Umieścić w misce z szalotki i posypać solą. Przykryć lodowatą wodą, wymieszać do rozpuszczenia soli i pozostawić na 1 godz.
Cukinię dokładnie osuszyć i osuszyć papierem kuchennym lub ściereczkami. Jeśli pozostaną zbyt mokre, woda rozcieńczy roztwór do wytrawiania.
W międzyczasie, umieścić składniki marynowania na patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Bąbelki przez 3 minuty, upewniając się, że cukier się rozpuszcza, a następnie pozostawić do ostygnięcia, aż będzie ciepły, ale nie gorący.
Dodajemy cukinię i mieszamy.
Mieszankę rozpuścić w 2 sterylizowanych słoikach o pojemności 500 ml (patrz poniżej, aby dowiedzieć się, jak wysterylizować słoik). Zamknąć i pozostawić na kilka dni w lodówce. Utrzymywane w stanie schłodzonym, pozostaną przez kilka miesięcy.