Chrupiący kurczak zawinięty w boczek z trzema serami kremowe Risotto i sałatka z kopru włoskiego z rukolą

Chrupiący kurczak zawinięty w boczek z trzema serami kremowe Risotto i sałatka z kopru włoskiego z rukolą
Przepis chrupiący kurczak zawinięty w boczek z trzema serami kremowe Risotto i sałatka z kopru włoskiego z rukolą może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 30 minut. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1353 kalorii, 53g białka, oraz 73g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz lekkie wino, parmezan, sok z cytryny meyer i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowe Risotto z Bobem, chrupiącym boczkiem i szałwią, Sałatka z rukolą z miodem, krewetkami zawijanymi w boczek, oraz Chrupiący Prosciutto i szałwia zawinięty Kurczak z kremowym pistacjowym makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
W średnim rondlu, na średnim ogniu, połączyć wino, szalotki i czosnek i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj bazylii, goździki, i liść laurowy, i niech gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zredukowana do około 1 szklanki. Po zmniejszeniu dodać bulion z kurczaka i nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Przecedzić do innej patelni z sosem i wymieszać z masłem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1
Kurczaka lekko doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Ułóż 4 plastry boczku poprzecznie na desce do krojenia z plastrami lekko zachodzącymi na siebie. Na boczek położyć pierś z kurczaka. Przynieś plastry boczku i wokół kurczaka, aby cała pierś była owinięta. Powtórz z pozostałymi piersiami z kurczaka i boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Na dużej patelni odpornej na piekarnik, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Ogrzej patelnię i olej, a następnie dodaj kurczaka owiniętego boczkiem i gotuj, aż boczek będzie chrupiący z obu stron, około 8 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 do 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Wymieszać sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić sałatkę solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Umieść rukolę i koper włoski w dużej misce i wrzucić, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Weź trochę risotto ładnie do środka lub każdego talerza, upewniając się, że ma jakąś wysokość, aby kurczak mógł wstać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Kurczaka pokroić na boki i położyć na risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Skropić sosem z czerwonego wina wokół talerza i bezpośrednio nad kurczakiem. Top każdy talerz z sałatką z rukoli i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Porcja sugestia: trzy ser kremowe Risotto, przepis następuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Podgrzej duży garnek (szerszy jest lepszy niż wyższy) na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek i pancettę. Gotować pancetta, aż zacznie chrupać, a następnie dodać czosnek i szalotki. Gotować szalotki i czosnek, aż zaczną brązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodać ryż i dobrze wymieszać do herbu. Gotować ryż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Dodać wino i dobrze wymieszać. Mieszaj ryż, aż wino zostanie prawie całkowicie wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodać trochę bulionu z kurczaka, aż ryż jest po prostu pokryte i mieszać ponownie, aż bulion jest wchłaniany do ryżu. Kontynuuj stopniowo dodawać bulion, dobrze mieszając po każdym dodaniu, aż ryż się ugotuje, ale nadal ma kęs. Nie możesz używać całego towaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
11
Gdy ryż jest gotowany, wymieszać z serem i bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Risotto powinno być gładkie, kremowe, bogate i pyszne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek

Składniki

3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż Arborio, 9 uncjiRyż Arborio, 9 uncji4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerukola dziecięca, 2 uncje, przycięta i umytarukola dziecięca, 2 uncje, przycięta i umyta162 łyżki roztopionego masłaboczek, nie grubo cięty, z opakowania 16 uncjiboczek, nie grubo cięty, z opakowania 16 uncji1suchy liść laurowysuchy liść laurowy12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calazimne masło pokrojone w kostkęzimne masło pokrojone w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka, podgrzewanybulion z kurczaka, podgrzewany1małecebula kopru włoskiego, cienko pokrojona, 1 1/2 szklankicebula kopru włoskiego, cienko pokrojona, 1 1/2 szklanki1bunchMała świeża bazyliaMała świeża bazylia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście świeżej bazylii, cienko pokrojoneliście świeżej bazylii, cienko pokrojone1butelkalekkie wytrawne czerwone wino, takie jak Pinot Noir lub Beaujolaislekkie wytrawne czerwone wino, takie jak Pinot Noir lub Beaujolais2goździkiczosnek, grubo posiekanyczosnek, grubo posiekany3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ser koziser kozi4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaser mascarpone, 1 1/2 uncjiser mascarpone, 1 1/2 uncji23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo wyciśnięty sok z cytryny Meyerświeżo wyciśnięty sok z cytryny Meyer12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)12 łyżeczki czosnku w proszkuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/4 cala) grube plastry pancetta, 4 3/4 uncji, pokrojone w kostkę(1/4 cala) grube plastry pancetta, 4 3/4 uncji, pokrojone w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty parmezan, 1-uncjastarty parmezan, 1-uncja4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana2szalotka w plasterkachszalotka w plasterkach4bez kości, połówki piersi kurczaka bez skóry, około 1 funta, najlepiej organiczne, przycięte i trochę do kwadratubez kości, połówki piersi kurczaka bez skóry, około 1 funta, najlepiej organiczne, przycięte i trochę do kwadratu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn