Chrupiący Kurczak z parmezanem z kremowym makaronem kalafiorowym
Chrupiący kurczak parmezan z kremowym makaronem kalafior może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.04 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mleko, piersi z kurczaka, kurczak parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowy Kurczak Parmezan Makaron, Kremowy makaron parmezan z kurczakiem i pieczarkami, oraz Chrupiący Kurczak z kremowym sosem włoskim i makaronem muszkatołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotować mrożony kalafior zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Umieść gotowanego kalafiora w robocie kuchennym. Okładka; proces aż do gładkiej, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Odstawić.
W 2-quart ciężki rondel, wymieszać gorącą wodę, 1 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki masła, a sos wymieszać i niegotowany makaron (z kurczaka pomocnika polu).
Podgrzać tylko do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki.
Do makaronu dodać kalafior i mrożony groszek. Gotować 2 minuty dłużej. Trzymaj ciepło.
Każdą pierś kurczaka pokroić na 3 do 5 plastrów, trzymając nóż pod kątem. (Plastry powinny mieć grubość około 1/2 cala.)
Umieść kurczaka w średniej misce lub plastikowej torbie do przechowywania żywności.
Wlać 1 łyżkę mleka na kurczaka, aby zwilżyć.
Dodaj przyprawione okruchy (z pudełka pomocniczego kurczaka); płaszcz kurczaka z okruchami.
W 10-lub 12-calowy nonstick patelni, ciepła pozostałe 2 łyżki masła i oleju na średnim ogniu, aż masło się stopi. Ostrożnie dodać kurczaka; gotować 4 do 6 minut lub aż złoty kolor na dnie. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Włączyć kurczaka; gotować 4 do 6 minut dłużej lub aż złoty kolor brązowy i nie różowy w centrum.