Chrupiący kurczak z cebulą
Crispy Onion Chicken to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 47 g tłuszczu i łącznie 605 kalorii . Za 2,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, połówek piersi kurczaka, soli czosnkowej i pieprzu. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 40 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 38% to danie jest raczej kiepskie. Crispy Buttermilk-herb fried chicken , Crispy Buttermilk Fried Chicken i Crispy Orange Chicken są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj masło, sos Worcestershire, musztardę, sól czosnkową i pieprz. Do innej płytkiej miski dodaj 1/2 szklanki smażonej cebuli. Zanurz kurczaka w mieszance masła, a następnie obtocz w cebuli.
Umieść w natłuszczonej kwadratowej formie do pieczenia o wymiarach 9 cali. Na wierzch połóż resztę cebuli; skrop pozostałą mieszanką masła.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–35 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.