Chrupiący kurczak pieczony w piekarniku
Crispy Oven-Baked Chicken to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 52 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 441 kalorii . Za 2,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywane w około 55 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką połówki piersi z kurczaka, płatki kukurydziane, czosnek w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 79% , to danie jest całkiem dobre. Easy Crispy Oven Chicken , Basil Infused Balsamic Oven Baked Chicken i Oven Baked Tomato Sauce są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj pierwsze dziewięć składników. W innej płytkiej misce wymieszaj sok z cytryny i sos sałatkowy. Zanurz kurczaka w mieszance soku z cytryny, a następnie obtocz w mieszance płatków kukurydzianych. Ułóż kurczaka na kratce w wyłożonej folią blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 40–50 minut lub do momentu, aż sok stanie się klarowny.