Chrupiący Krab z jeżyn Chutney
Chrupiący Krab z jeżyn Chutney jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 19g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto filo, nasiona kminku, szczyptę mielonej kurkumy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Chutney Jeżynowo-Rabarbarowy, No-cook Blackberry Chutney, oraz Jeżyna i figi Chutney / kompot dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj nasiona; saut 30 sekund lub aż nasiona zaczną pop.
Dodać jeżyny, kurkumę i sól. Zmniejszyć ogień; saut 2 minuty lub aż jagody są miękkie.
Połącz mięso krabowe, kozi ser i posiekane liście kopru włoskiego; uformuj mieszaninę na 8 (1 1/2 cala) kulek. Rozwiń ciasto phyllo; usuń papier pergaminowy. Przerzuć phyllo.
Pokroić około jednej czwartej rolki phyllo w poprzek na bardzo cienkie plastry, aby uzyskać 2 szklanki (powinno wyglądać jak rozdrobniona kapusta). Pozostałą filo należy zachować do innego użytku; przechowywać w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny w lodówce. Puch phyllo palcami do oddzielenia nici. Naciśnij każdą kulkę kraba do filo; tocz aż do powleczenia. Delikatnie umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Spryskaj każdą kulkę sprayem do gotowania.
Piec w 500 przez 3 minuty lub aż phyllo będzie złoty kolor.
Podawać z jeżyn chutney; udekorować kopru włoskiego liści, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.