Chrupiący kalafior z kaparami, rodzynkami i bułką tartą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Chrupki kalafior z kaparami, rodzynki, i bułka tarta spróbować. Ten przepis służy 10. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś grubą bułkę tartą, kalafior, niskosolny bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami, Kalafior Z Migdałami, Rodzynkami I Kaparami, oraz Zapiekane przegrzebki z kalafiorem, kaparami i rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Wrzuć różyczki kalafiora z 3 łyżkami oliwy z oliwek w dużej misce; doprawić solą i pieprzem. Podzielić mieszaninę kalafiora między 2 duże obramowane blachy do pieczenia, rozłożenie w jednej warstwie. Piecz, rzucając od czasu do czasu, aż kalafior będzie złoty i chrupiący, o 45 minut. Czy z wyprzedzeniem: kalafior może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Podgrzać przed użyciem.
W międzyczasie podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko złoty, 5-6 protokół.
Dodać kapary i gotować, aż zaczną pop, o 3 minuty dłużej.
Dodać bułkę tartą i wrzucić do herbu. Gotować, często mieszając, aż bułka tarta będzie złota, 2-3 minuty; przenieść mieszaninę bułki tartej na talerz i odstawić.
Dodaj bulion z kurczaka i pastę anchois (jeśli używasz) do tego samego rondla. Doprowadzić do wrzenia.
Dodać złote rodzynki i biały ocet winny i gotować, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić. Czy z wyprzedzeniem: bułka tarta i mieszanki rodzynek mogą być wykonane 2 godziny wcześniej. Przepłukać mieszaninę rodzynek przed kontynuowaniem.
Przełożyć ciepły kalafior do miski. Rozmieszać mieszankę rodzynek, a następnie wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kalafior posypać mieszanką bułki tartej i natką pietruszki.