Chrupiący dorsz z fasolką Lima, Krabem i kukurydzą
Chrupiący dorsz z fasolą Lima, Krabem i kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 625 kalorii, 45g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 6,47 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, estragonu, szynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fasola Baby Lima i kukurydza w śmietanie Szczypiorkowej, Sukkotaż Ze Świeżej Kukurydzy, Fasoli Lima, Pomidorów I Cebuli, oraz Sukkotaż ze świeżej kukurydzy, fasoli Lima, pomidorów i cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce połączyć zmiękczone masło z natką pietruszki, 1/2 łyżki estragonu i szczypiorkiem. Doprawić solą.
Przenieść masło ziołowe do dużego kawałka folii, uformować w cylindrze i schłodzić.
W średnim rondlu wrzącej wody, gotować fasolę lima z cebulą, gałązka tymianku i szczypta soli na umiarkowanym ogniu, aż fasola lima są miękkie, o 10 protokół.
Odcedzić i wyrzucić cebulę i tymianek.
W maszynce, puree pomidory befsztyk. Przecedź puree do średniej miski; powinieneś mieć około 1 1/2 szklanki przecier pomidorowy.
Na dużej patelni, roztopić 2 łyżki masła.
Dodaj szalotka i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 2 protokół.
Dodać kukurydzę, szynkę i Old Bay przyprawy i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodaj szampana i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, 3 protokół.
Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, fasolę lima i przecier pomidorowy. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż aromatyczny i ciecz lekko zgęstnieje, 4 protokół.
Na dużej patelni, rozgrzać olej, aż prawie do palenia. Przyprawić dorsza solą i pieprzem i gotować, skórka w dół, na dużym ogniu, aż skóra będzie rumiana i chrupiąca, o 4 protokół. Włączyć ryby, zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować, aż tylko nieprzezroczyste przez cały, o 3 minuty dłużej.
Do gulaszu wymieszać mięso krabowe i pozostałą 1 łyżkę estragonu; gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Z ognia, zawirować w pozostałych 2 łyżkach masła; doprawić solą i pieprzem. Łyżka gulaszu do misek i ustawić filet z dorsza w każdym. Top każdy filet z masłem ziołowym i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.