Chrupiący Czosnek Parmezan Kurczak
Chrupiący czosnek parmezan kurczak wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 31g białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli masz piersi z kurczaka, masło, styl Panko bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Sprawdza się jako danie główne. 456 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony Czosnek Parmezan Chrupiąca Kanapka Z Kurczakiem, Chrupiące ziemniaki z masłem czosnkowo-Parmezanowym, oraz Chrupiące czosnkowe skrzydełka parmezanu-wideo.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni F. Linia cookie arkusz z folią; spryskać sprayem do gotowania. Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala.
Kurczaka posypać solą i pieprzem do smaku.
W płytkim naczyniu wymieszać masło, 3 łyżki sosu do gotowania i czosnek w proszku. W innym płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą i ser. Kurczaka zanurzyć w mieszaninie masła, a następnie zanurzyć w mieszaninie okruchów chleba, aby pokryć.
Piec 12 do 15 minut, obracając raz, aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (co najmniej 165 stopni F) i powłoki jest złoty brąz. W międzyczasie podgrzać pozostały sos, aż będzie gorący.
Podawać kurczaka z makaronem i sosem.
Posypać dodatkowym serem i bazylią.