Chrupiący budyń bananowy
Banana Pudding Crunch to deser na 8 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera 374 kalorie, 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mleko, jajka, mieszankę budyniową waniliową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 26% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pudding chlebowy z rumem bananowym i karmelem, Pudding z chrupiącym masłem i Ciasto z chrupiącym puddingiem z cukierkami.
Instrukcje
W dużej misce ubijaj mleko, mieszanki budyniowe i śmietanę przez 2 minuty.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Włóż banany.
Wlać do 1-1/2-qt. miska. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Na polewę połącz cukier, orzechy pekan i jajko.
Rozłóż na natłuszczonej blaszce o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 20 minut lub do momentu zarumienienia i chrupkości. Fajny.
Za pomocą szpatułki poluzuj mieszaninę orzechów pekan z patelni i pokrój na małe kawałki.
Posyp budyniem tuż przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Pudding bananowy świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "