Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiącego bakłażana w parmezanie. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, przyprawy, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Pieczony bakłażan parmezan z chrupiącą polewą Panko, oraz Chrupiące Bakłażany dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku na średnim ogniu dodaj olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodać 2 łyżeczki włoskiej przyprawy, pomidory i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez 10 protokół. Rezerwy 1 1/2 szklanki sosu dla rundy Online 2 przepis bakłażan i makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Skonfiguruj stację do panierowania za pomocą 3 naczyń do pieczenia. W pierwszym naczyniu dodać mąkę i doprawić solą i pieprzem, do smaku. W drugim naczyniu ubij jajka z 1/2 szklanki wody. W trzecim naczyniu połączyć bułkę tartą, mąkę kukurydzianą, 2 łyżki parmezanu i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Pokrój bakłażana w plastry 3/4 cala. Zanurz je w mące, następnie w myciu jaj, a następnie w bułce tartej. Ułóż bakłażana na 2 tace blachy wyposażone w stojaki i piec w piekarniku, aż chrupiące, o 20 do 25 protokół. Rezerwa 4 plastry bakłażana dla Online rundy 2 przepis, bakłażan i makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Umieść bakłażana, nakładając się, w naczyniu do pieczenia w 2 rzędach. Przykryć każdy rząd szklanką sosu i posypać serem mozzarella i pozostałymi 2 łyżkami parmezanu. Umieścić pod brojlerem, aż ser topi się i bulgotanie, o 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)